ANDRE

Foto van André Bakker

Hallo, ik ben André Bakker en ik ben projectleider voor alle ICT-systemen en apparatuur die in nieuwe gebouwen van Philadelphia komen. Hierbij moet je denken aan (draadloos) internet, telefonie en zorgdomotica. Ik werk nu ruim 2,5 jaar met heel veel plezier voor Philadelphia.

Al ver voor de bouw begint maak ik samen met de installateurs en het bouwbedrijf een ontwerp van wat er allemaal aan kabels en aansluitpunten in een gebouw moeten komen en waar deze precies in de verschillende ruimten moeten komen te zitten. Als het gebouw klaar is gaan we alle apparatuur aansluiten op de bekabeling en moet alles worden getest of het werkt zoals het moet werken. Ook gaan we alle zorgmedewerkers opleiden zodat zij goed weten hoe alles werkt en hoe ze de verschillende systemen moeten gebruiken.

Ik woon in Barneveld samen met mijn vrouw Jacolien en onze kleindochter Alice (uitgesproken als Alies), waar wij nu al 10 jaar voor mogen zorgen. Vanaf juli gaat zij bij haar vader wonen wat natuurlijk best spannend is.

Naast mijn werk heb ik ook een hobby, en dat is duiken. Dat doe ik veel in Nederland maar als ik op vakantie in het buitenland ben doe ik dat daar ook. Veel mensen denken dat je in Nederland onder water bijna niets ziet maar dat is gelukkig niet zo. Gemiddeld kun je tussen de 3 tot 5 meter om je heen kijken en soms is dat wel 8 meter! Er zijn heel veel duikplekken in Nederland waar van alles is neergelegd voor duikers om te bekijken, bijvoorbeeld een auto, een bus, een boot, maar ook andere dingen zoals een wipkip of een stoel. Vaak zijn er ook oefenplatforms gemaakt waar je als duiker allerlei oefeningen kunt doen om een betere duiker te worden.

En er zijn natuurlijk ook vissen te vinden zoals een snoek (zie foto), een brasem en krabben en kreeften. Te veel om op te noemen!