BAS

Foto Bas Bodzinga

Mijn naam is Bas Bodzinga en ik ben directeur Klantbelang en DigiContact bij Philadelphia. Ik werk 12,5 jaar bij Philadelphia en dat doe ik nog steeds met veel plezier en enthousiasme. 

Ik hou ervan om te skiën in Oostenrijk. Probeer dat zeker twee keer per jaar te doen. Een keer met mijn gezin en een keer alleen. Lekker de hele dag buiten, je hoofd leeg en weer opladen. Daarnaast geniet ik ervan om met onze jongste zoon op verkenning te gaan afhankelijk van zijn interessegebied. Toen hij kleiner was waren dat de dinosaurussen en nu zijn wij in de tijd van Romeinen beland. We gaan dan samen naar bijvoorbeeld Naturalis en andere musea. Op die momenten kan ik ook ruimte maken voor mijn andere hobby, fotograferen.

Ik ben onder meer verantwoordelijk voor de online community platformen die wij bij Philadelphia zijn gestart. Een hele mond vol. Online community platformen zijn websites waar je informatie en ervaringen kan vinden en zelf ook kan delen. Je vindt er video’s, artikelen en tips over allerlei onderwerpen waar jij mee te maken hebt. Je hoeft niet te reageren, het mag wel.

Philadelphia heeft verschillende online platforms. Zo is er Mo (voor mensen met een beperking, Sophi (voor ouders) en SAME! (voor broers en zussen). Verder is er Mijn Werk Online, om online dagbesteding te doen.

Sophi.online is een platform speciaal voor ouders van een zorgintensief kind. Sophi.online biedt ouders een online plek waar ze ervaringen kunnen delen, advies kunnen krijgen en andere ouders kunnen leren kennen. Ook organiseert Sophi.online webinars waar je kunt luisteren en waar je ook weer in contact kan komen met andere ouders. Dat kan heel fijn zijn. 

Mo-online.nl is een platform van, voor en door mensen met een beperking. Hier vinden zij informatie over ontmoeten van mensen, leren en werken. Allerlei onderwerpen komen aan bod. Mo-online.nl helpt om het leven van mensen met een beperking zo zelfstandig en prettig mogelijk te maken. Je vindt op de website van Mo ook veel video’s, bijvoorbeeld van het YouTube programma Lijf & Liefde. 

WijzijnSAME.nl is er voor jongeren tussen de 12-18 jaar die een bijzondere broer of zus hebben. Soms voelen zij zich schuldig of schamen ze zich, ze lezen dan graag dat zij niet alleen zijn. Of willen ze zelf graag wat meer aandacht van hun ouders en krijgen dan graag tips van andere jongeren hoe je dit op een leuke manier kunt vragen. Natuurlijk is er ook ruimte om te lachen hoor! Je maakt toch ook vaak hele leuke dingen mee (samen) met je broer of zus! Over allerlei onderwerpen staan er dan ook verhalen en informatie op SAME! Zo laten wij ze voelen dat ze er niet alleen voorstaan. 

Mijnwerk-online.nl is een online dagbestedingsplatform. Je vindt er opdrachten en kan deze met behulp van een online werkbegeleider uitvoeren. 

Philadelphia vindt het belangrijk om gebruik te maken van digitale mogelijkheden voor begeleiding en ondersteuning. Zo hebben we DigiContact, waarmee je als bewoner, medewerker of mantelzorger contact kan hebben met een professional om je vragen te stellen op het moment dat jij dat wil. 

In ‘t Homerushuis, het Huis van de Toekomst, mogen al deze digitale mogelijkheden natuurlijk niet ontbreken! Ik hoop dat onze online platformen een positieve bijdrage leveren aan het leven van de bewoners van ‘t Homerushuis en hun ouders, broers en zussen. Neem je eens een kijkje en laat je ons weten wat je ervan vindt? 

Hartelijke groet,

Bas Bodzinga