CHRISTA

Foto van Christa

Hallo, ik ben Christa Flipphi, geboren in januari 1997. Momenteel woon ik bij Triade in Almere Poort. Ik ben heel blij dat ik mag verhuizen naar ’t Homerushuis, want ik verlang heel erg naar mijn eigen stekje met een aparte woon- en slaapkamer en keukenblok. Ik kook graag en ben straks niet meer afhankelijk van de mogelijkheden in een centrale keuken en ook mijn was kan ik doen wanneer het mij uitkomt, al die “vaste” afspraken gelden straks niet meer. Dat geeft me een gevoel van vrijheid en meer zelfstandigheid!

Sinds eind 2017 werk ik als gastvrouw bij Art Loca. Mijn vaste dagen zijn maandag, dinsdagmorgen, donderdag en vrijdag. Een baan waarin ik mij helemaal op mijn plekje voel en waarin ik me ook nog verder kan ontwikkelen. Op dinsdagmiddag doe ik mee met de toneelgroep bij Art Loca en werk ook regelmatig mee aan voorstellingen die worden gegeven door de groep hardwerkers.

In mijn vrij tijd kleur ik graag of werk aan mijn diamond painting afbeeldingen terwijl ik naar muziek luister. Games spelen is ook een hobby van me en ik zou het leuk vinden met anderen of tegen anderen te gamen. Sporten doe ik met Super COOL Almere. Ik schaats en skeeler en heb al regelmatig meegedaan aan wedstrijden in Almere maar ook met het Special Olympics Team Nederland. Daarmee heb ik diverse medailles gewonnen.

In de weekenden ga ik regelmatig naar mijn vader en bonusmoeder, daar is meestal ook mijn broer die aan de Borneostraat woont. Soms ook spreek ik af met vriendinnen om naar de film te gaan of andere leuke dingen te doen.

Ik kijk heel erg uit naar de nadere kennismaking met de andere bewoners van ‘ Homerushuis en dan natuurlijk de verhuizing midden 2024. Eindelijk mijn eigen appartementje!

foto’s: Danny van Kolck