HET GEBOUW

’t Homerushuis wordt gebouwd in het Homeruskwartier in Almere Poort op de hoek van de Trojestraat en Agamemnonsingel. Het gebouw komt vlak bij strand, bos, park, het centrum en openbaar vervoer.

Iedere bewoner krijgt een appartement van ruim 40m2 met eigen douche en toilet, aparte slaapkamer en eigen keukenblokje. Er komen 8 appartementen op een verdieping en iedere verdieping krijgt hiernaast een grote gemeenschappelijke woon-eetkamer van bijna 50m2 met een groot terras van ruim 28m2. Er komen 4 van deze verdiepingen. Op de begane grond komen 4 appartementen, een grote gemeenschappelijke berging en een grote ontmoetingsruimte die bedoeld is voor alle bewoners van het Homeruskwartier.

Op dit moment hebben we een detailontwerp van het gebouw. Met dit ontwerp vragen we binnenkort de omgevingsvergunning aan. Het ontwerp blijft op alle punten binnen het bestemmingsplan, dus we hebben goede hoop dat deze vergunning snel verleent kan worden. We hopen dan in het najaar van 2022 de eerste paal te kunnen slaan. In het voorjaar van 2024 hopen we er te kunnen gaan wonen.

De tekeningen hieronder komen uit het detailontwerp. Als je op de tekeningen klikt kun je ze groter maken.

’t Homerushuis wordt ontworpen door Architectenbureau Visser en Bouwman. Het project wordt gerealiseerd door ZENZO Maatschappelijk Vastgoed en het gebouw komt in eigendom van Stichting De Alliantie. Het gebouw wordt gehuurd van De Alliantie door Stichting Philadelphia Zorg.

De plek

Luchtfoto van het Homeruskwartier met locatiepin

de gevels

Poster met tekeningen van de gevels
Het ingetekende groen is een sfeerimpressie en dus niet definitief

De Verdiepingen

Tekeningen van plattegronden van de verdiepingen

De Appartementen

Tekening van de plattegronden van de appartementen

DE PLANNING

De planning voor de bouw van het Homerushuis