HET GEBOUW

’t Homerushuis wordt gebouwd in het Homeruskwartier in Almere Poort op de hoek van de Trojestraat en Agamemnonsingel. Het gebouw komt vlak bij strand, bos, park, het centrum en openbaar vervoer.

Iedere bewoner krijgt een appartement van ruim 40m2 met eigen douche en toilet, aparte slaapkamer en eigen keukenblokje. Er komen 8 appartementen op een verdieping en iedere verdieping krijgt hiernaast een grote gemeenschappelijke woon-eetkamer van bijna 50m2 met een groot terras van ruim 28m2. Er komen 4 van deze verdiepingen. Op de begane grond komen 4 appartementen, een grote gemeenschappelijke berging en een grote ontmoetingsruimte die bedoeld is voor alle bewoners van het Homeruskwartier.

’t Homerushuis wordt ontworpen door Architectenbureau Visser en Bouwman. Het interieur wordt ontworpen door Burobas. Het project wordt gerealiseerd door ZENZO Maatschappelijk Vastgoed en het gebouw komt in eigendom van Stichting De Alliantie. Het gebouw wordt gehuurd van De Alliantie door Stichting Philadelphia Zorg.

Luchtfoto van het Homeruskwartier met locatiepin

De bouwvergunning

Gemeente Almere heeft ons toestemming gegeven om de bouw te starten! Officieel heet deze toestemming “de omgevingsvergunning”. Dit betekent dat de gemeente ons plan heeft gecontroleerd en goedgekeurd. Het plan voldoet dan aan de eisen van de gemeente en de overheid voor veiligheid en kwaliteit. 

Na deze vergunning hadden toekomstige buurtbewoners en anderen de zes weken de tijd om bezwaar te maken. Deze periode is nu voorbij en deze week heeft de gemeente ons verteld dat er geen bezwaren zijn binnengekomen! Dat heet officieel “de omgevingsvergunning is onherroepelijk geworden”. De vergunning is op 3 oktober 2022 definitief geworden!

Door de omgevingsvergunning is ook het adres bekend. Het huis en de ontmoetingsruimte krijgen het adres: Agamemnonsingel 2, 1363 VH Almere. De appartementen krijgen de huisnummers (van onder naar boven): 2A t/m 2D, 4A t/m 4H, 6A t/m 6H, 8A t/m 8H, 10A t/m 10H.    

We mogen dus definitief gaan bouwen! Daar zijn we natuurlijk heel blij mee en we zijn ook heel blij dat er geen buren zijn die bezwaar hebben gemaakt! We voelen ons welkom in de buurt! 

De tekeningen hieronder komen uit het detailontwerp waarop de omgevingsvergunning is afgegeven. Als je op de tekeningen klikt kun je ze groter maken.

De plek

Een plattegrond van de locatie rond het Homerushuis

de gevels

Een tekening van de gevels van het Homerushuis

De Verdiepingen

Een plattegrond van de begane grond van het Homerushuis
Een plattegrond van de 1ste verdieping van het Homerushuis
Een plattegrond van de 2e verdieping van het Homerushuis
Een plattegrond van de 3e verdieping van het Homerushuis
Een plattegrond van de 4e verdieping van het Homerushuis

De Appartementen

Plattegronden van de appartementen

De planning

De aannemer is nu de bouw aan het voorbereiden en aan het plannen. We verwachten dat de eerste paal rond 1 maart kan worden geslagen. We kunnen haast niet wachten om dit feestje te gaan vieren! In de zomer van 2024 hopen we er te kunnen gaan wonen.

De planning voor de bouw van het Homerushuis