HOMERUSPLACE

De bewoners van ’t Homerushuis gaan gewoon meedoen in onze samenleving. Ze worden gewone buren in de buurt, net als ieder ander. Ook zij willen een steentje bijdragen aan een leuke en gezellige buurt. Daar gaan we dus wat voor doen!

We gaan ervoor zorgen dat alle bewoners van het Homerskwartier elkaar bij ons kunnen ontmoeten. Hiervoor komt er een aparte grote ontmoetingsruimte op de begane grond van het gebouw. Deze ruimte krijgt een eigen ingang. We noemen deze plek “Homerusplace”.

Van de gemeente Almere weten we dat de bewoners van het Homeruskwartier behoefte hebben aan een plek om elkaar te ontmoeten. Bij voorkeur met een hapje en een drankje en dat is precies van we gaan bieden in Homerusplace met De Verwennerij! Hieronder lees je daar nog veel meer over.

Buiten de openingstijden van De Verwennerij is Homerusplace beschikbaar voor activiteiten uit de buurt. Denk aan kaart- of game-avonden, workshops, startplaats voor wandel- en hardloopgroepen, etc. Iedereen uit de buurt met een idee kan langslopen om het te bespreken!

Homerusplace wordt dus een gezellige ontmoetingsplek voor de hele buurt. We hopen daar buurtbewoners te leren kennen en wie weet kunnen we nog meer voor elkaar gaan betekenen!

  • Tekening van de inrichting van Homerusplace
  • Tekening van de inrichting van Homerusplace
  • Tekening van de inrichting van Homerusplace
  • Tekening van de inrichting van Homerusplace
  • Tekening van de inrichting van Homerusplace
  • Tekening van de inrichting van Homerusplace
  • Tekening van de inrichting van Homerusplace

De verwennerij

In Homerusplace start dagbesteding De Koekerij met een nieuwe locatie: “De Verwennerij”. Een plek waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten om verwend te worden. Verwend met eenvoudige, eerlijke, duurzame en gezonde producten. Een taartje, koekje, koffie en thee, soep, een tosti en een broodje. Zelfgemaakt door onze collega’s. Op deze manier wordt De Verwennerij de poort naar de buurt.

Dagbesteding zinvol moet zijn. Maar wat is dat eigenlijk, zinvol? Voor ons betekent dat dat wat je doet, ertoe doet. Het is dus belangrijk. Onze collega’s willen ook gewoon een baan hebben en kunnen zeggen: “Ik moet morgen werken.” Daarom zorgen we er samen voor dat de producten die we maken geleverd en verkocht worden. In onze winkel en onze koffie-corner. Maar ook aan onze klanten. Scholen, restaurants en bedrijven. We vinden het heerlijk om onze collega’s alles te leren wat we zelf kunnen. En wanneer we het (nog) niet kunnen? Dan proberen we het gewoon.

Medewerkers van De Koekerij in actie

In De Koekerij werkt een team van vakmensen. Mensen die kunnen koken, bakken, zorgen en pedagogen. Het team blijft zich steeds ontwikkelen. We houden elkaar en onszelf scherp, dat vinden we belangrijk. Fysieke en mentale veiligheid van collega’s, team en buren staan voorop. De Verwennerij moet een plek zijn waar iedereen mag zijn, en iedereen zichzelf mag zijn.

In De Verwennerij kunnen bewoners van ’t Homerushuis werken, maar dat is zeker niet verplicht. We zijn er eerder een voorstander van dat bewoners de deur uit gaan om te werken. Net als iedereen.