MAARTJE

Foto van Maartje

Mijn naam is Kumara Han (roepnaam  Maartje) Ik ben geboren in Parakan Indonesië in 1967. In maart 1980 kwam ik hier in Nederland met mijn ouders en 2 broers en woonden toen in Nootdorp. Ik had de MLK school gevolg en daarna verder naar de VSO tot mijn 20 jarige leeftijd in Delft. Toen ik 20 jaar was, hielp ik de peuterspeelzaal De Klauterbeer in Nootdorp. Daar heb ik gewerkt tot 2005.  

In 2005 gingen we verhuizen naar Almere.  Mijn broers zijn ondertussen beiden reeds getrouwd. Dus ik woon alleen met mijn ouders tot nu toe in Almere. In Almere werkte ik ook in verschillende peuterspeelzalen en als laatste in een peuterspeelzaal van Partou in Almere Poort tot November 2018. Verder werkte ik naast mijn werk in de peuterspeelzaal in Almere  Poort ook partime in een bloemenzaak van de stichting Omega in Almere Haven. 

Naar Almere Poort en ook naar Almere Haven reisde ik zelfstandig met de bus. Omdat de bloemenzaak dicht  ging werd ik opgevangen bij Stichting Eigenhuis in Almere Stad tot nu toe. In Stichting Eigenhuis werk ik 5 halve dagen in de week. Ik ga gewoon op de fiets daar naar toe, ongeveer een kwartier fietsen. Werken in Stichting Eigenhuis vind ik erg leuk. Daar leer ik veel van de begeleiders o.a. knutselen, schilderen, naaien ook de Nederlandse taal, klok kijken, rekenen, etc.

En ’s middags thuis ga ik mijn moeder helpen in de huishouding, Helpen met koken, tafeldekken en afwassen etc. En elke zaterdag help ik mijn vader het huis schoon maken i.h.b. mijn eigen slaapkamer. 

Ik vind het erg leuk om later zelfstandig te wonen in ’t Homerushuis in 2024. Hopen dat ik straks veel vrienden kan maken. Tot nu ken ik één toekomstige bewoner van ’t Homerushuis, m.n. Kevin, die ook werkt in Stichting Eigenhuis.