ROB

Foto van Rob

Mijn naam is Rob van de Beek en ik werk bijna 25 jaar bij Stichting Philadelphia Zorg. Ongeveer de helft van de tijd in de ondersteuning en de andere helft als directeur van de regio Amsterdam/Almere/’t Gooi. Samen met de managers ondersteunen we 35 teams op net zoveel locaties die met elkaar bijna 700 bewoners weer ondersteunen.

Ik was betrokken bij het ontwikkelen van de Borneostraat en de Oslostraat. Gewoon door in Almere na te vragen wat nodig was aan ondersteuning voor mensen met een beperking. En nu met ’t Homerushuis zit ik opnieuw op het puntje van mijn stoel. Hoe kunnen we dat met alle bewoners en verwanten en medewerkers en de buurt zo neerzetten dat het huis een thuis is voor iedereen die er komt wonen en een warm welkom plek is voor iedereen die betrokken is? Hoe zijn we met elkaar een goede buur? Naast natuurlijk dat er goede ondersteuning wordt geleverd.

’ t Homerushuis moeten we met elkaar zien op te bouwen. Dat is mijn diepe overtuiging. En ook dat iedereen kan meedoen. Iedereen heeft een eigen talent, iedereen verschilt qua tijd en energie die men heeft, maar alle beetjes bij elkaar maken dat ’t Homerushuis het huis van de toekomstige zorg kan worden. Het is geen eenvoudige tijd, maar ik geloof dat ‘samen’ een belangrijk deel van het antwoord is. Op een fijne plek wonen mensen graag. En op een fijne plek werken mensen ook graag. En komen ze graag op bezoek.

Ik werk achter de schermen en help Roel en alle collega’s van de staf om alles in goede banen te leiden. In het begin was dat veel met de gemeente, later was er veel overleg met de woningbouwcorporatie en ik hoop dat het steeds meer het gesprek met verwanten en bewoners wordt. Een goede plek om dat gesprek te voeren is de Regionale Cliëntenraad en de Regionale Familieraad, waar bewoners en verwanten met elkaar en mij in gesprek gaan over hoe het loopt op de locaties en in de regio. Maar we spreken elkaar vast ook bij andere gelegenheden. Tot dan!