COMMUNITY BUILDING

Wij willen gewoon meedoen in de samenleving en we willen goede buren worden. Daar gaan we wat voor doen! Homerusplace, onze ontmoetingsruimte voor de hele buurt, is hier een voorbeeld van. Een ander voorbeeld is Community Building.

Community building gaat over het versterken, stimuleren en aanmoedigen van het samenleven in de buurt. Buren en buurtbewoners die elkaar kennen en vertrouwen. De activiteiten die ontstaan kunnen heel verschillend zijn: met elkaar een koffieochtend organiseren, buurtgroen onderhouden, een loopgroep, een fietsgroep, samen op Nederlandse les, excursies, versterken van het onderlinge contact. Eline, Nanda en Irene vertellen er in dit filmpje alles over!

Waar mensen betrokken zijn bij elkaar, kunnen ze ook rekenen op elkaar wanneer het moeilijker gaat. Waar mensen bij elkaar betrokken zijn, nemen ze zorg op voor elkaar, vaak zonder veel vragen te stellen. Omgekeerd is ook waar: wanneer het onderlinge vertrouwen ontbreekt, kijken mensen niet of nauwelijks naar elkaar om. Met community building slaan wij, samen met bewoners en begeleiding, bruggen waar die nu nog ontbreken. Zowel de individuele bewoners als de buurt worden er beter van. We doen het gewoon.

Boekje over community building

Philadelphia heeft hierover een inspiratieboekje uitgegeven. Door op het plaatje te klikken kun je het boekje downloaden.