WERKEN BIJ

Het bieden van goede zorg is basis waarop alles mogelijk is. Alleen niet alles wat we nu als zorg bestempelen hoeft door een Philadelphia medewerker verricht te worden. Ook andere mensen in de gemeenschap rond een bewoner kunnen rollen vervullen.

Waar de zorg zich nu richt op de bewoners en hun beperking (zorgen voor), gaat de zorg in ’t Homerushuis zich vooral richten op het versterken en uitbouwen van de gemeenschappen rond bewoners (zorgen door). Dit vraagt extra kennis en vaardigheden van de coaches en het anders inzetten van beschikbare tijd.

Kennis en vaardigheden kunnen we leren, maar organiseren met minder tijd is een lastigere uitdaging. Er is nu al gebrek aan geld en er zijn nu al te weinig zorgprofessionals en we verwachten dat dit in de nabije toekomst alleen maar moeilijker wordt. We gaan hiervoor oplossingen zoeken en we denken dat het goed inzetten van Community Building en zorgtechnologie een belangrijke bijdrage kan leveren. Dus van “zorgen voor” naar “zorgen door”. 

De coaches in ’t Homerushuis kunnen naast de rol van coach of begeleider dus ook de rol van Community Builder krijgen. Maar er is meer. Naast de bewoners en hun gemeenschap staat ook het zorgteam centraal. We werken straks in ’t Homerushuis op een innovatieve manier met elkaar samen. Op basis van eigen talenten en in afstemming met elkaar creëert iedere collega zijn/haar eigen baan. Dat betekent onder andere dat we ons niet strak aan functieomschrijvingen gaan houden. We experimenteren met nieuwe manieren van samenwerken en is er tijd en budget is om te werken aan eigen ontwikkeling.

Heb je interesse om straks op deze locatie te werken? Of zou je nu al mee willen werken aan het opzetten van deze locatie? Of wil je gewoon iets meer weten? Neem dan contact met ons op! Dan nemen wij de tijd voor je. Koffie en thee staan klaar!