‘t Homerushuis viert hoogste punt

De bouw van ‘t Homerushuis heeft het hoogste punt bereikt. Op donderdag 7 maart zijn alle hardwerkende bouwvakkers hiervoor in het zonnetje gezet. 

Het was ook letterlijk een mooie zonnig dag. Projectontwikkelaar Zenzo had tijdens schafttijd een frietwagen geregeld. Bouwvakkers, toekomstige bewoners en diverse genodigden stonden al snel samen met een puntzak lekkere friet in hun hand.

Bouwvakkers en bewoners bij de frietkar

Voorman Patrick van Aannemersbedrijf G.G. Aalten vertelde dat het voor zijn collega’s en hemzelf een bijzonder project is. Normaal weten zij niet wie er in een flatgebouw komen wonen als zij ermee aan het werk zijn. Bij ‘t Homerushuis is dat anders. Hier komen toekomstige bewoners regelmatig langs en soms, zoals vandaag, zijn ze er allemaal. Dat het ook nog eens een bijzondere doelgroep is maakt het helemaal speciaal. “We weten hier voor wie we bouwen. Dat geeft extra veel motivatie” vertelt Patrick.

Ook voor architect Anoul Bouwman is dit een bijzonder project. “Er moest best veel gerealiseerd worden op een relatief klein stuk grond en leuk dat alles is bedacht samen met ouders van toekomstige bewoners.”

De bouw loopt volgens plan. Eind dit jaar opent Woningbouwcorporatie De Alliantie de deuren van ‘t Homerushuis. Dan kunnen de bewoners, met begeleiding van Stichting Philadelphia Zorg, hun nieuwe thuis in.

Groepsfoto van bewoners bij viering van het hoogste punt
Dit leuke filmpje is gemaakt door projectontwikkelaar Zenzo.