In de media

De afgelopen tijd hebben we met ons project flink aandacht gekregen in de media. Hieronder vind je het persbericht wat we hadden uitgestuurd. Dit bericht is opgepakt door Almere Dagblad en Almere DEZE WEEK. Het artikel in Almere Dagblad kun je online terugvinden door hier te klikken. Het artikel in Almere DEZE WEEK kun je teruglezen door hieronder op de foto van het artikel te klikken.

Kijk ook uit naar het kwartaal magazine Poortnieuws! In de uitgave van begin juni 2022 krijgen we ook een mooie plek.

Het artikel in Almere DEZE WEEK

Persbericht

19 april 2022

Philadelphia werkt in het Homeruskwartier in Almere aan Het Huis van de toekomst

Wonen met begeleiding 

Almere – In opdracht van de Alliantie ontwikkelt Zenzo Maatschappelijk Vastgoed in Almere het Huis van de Toekomst, het Homerushuis. Dit wordt een woonvoorziening met 36 appartementen inclusief gemeenschappelijke woonkamers voor jongeren met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Hier kunnen de bewoners zoveel mogelijk meedoen in de maatschappij en hun eigen leven leiden. Philadelphia Zorg gaat het pand huren van woningcorporatie De Alliantie. 

“Met de komst van het Homerushuis, wordt voor Sander, onze zoon, de weg naar zijn droomplek geplaveid. Hij gaat straks voor het eerst, begeleid, op zichzelf wonen. Een avontuur, zowel voor hem als voor ons.’’ 

Ton Bus, vader Sander, toekomstig bewoner Homerushuis

Ontmoetingsruimte als onderdeel van Community Building

Inzet van (technologische en sociale) innovaties staat centraal in het Huis van de Toekomst. Community building is zo’n innovatie. Hierbij werken alle betrokkenen (bewoners en hun netwerk, medewerkers, buren/wijkbewoners en vrijwilligers) samen. Niet alleen om ‘zorg’ te realiseren, maar vooral om ‘gewoon’ en in verbinding met elkaar te leven. Zo halen we het beste uit elkaar. Hiermee realiseert Philadelphia nu al de toekomstvisie die de Vereniging Gehandicapten Zorg Nederland (VGN) heeft geschetst voor 2030. 

Om die verbinding ook fysiek te faciliteren komt er op de begane grond een ontmoetingsruimte. Dit biedt tegelijkertijd een mogelijke werkplek voor de bewoners of andere mensen met een verstandelijke beperking en hier kunnen buurtbewoners een kop koffie drinken met zelfgebakken taart of koek. Dit is de plek die het ‘’hart’’ van de buurt wordt en van waaruit community building vorm krijgt. 

Integraal ontwikkelteam

Zenzo Maatschappelijk Vastgoed neemt de ontwikkeling  van het Homerushuis voor haar rekening. Visser en Bouman Architecten en het ontwikkelteam hebben wensen en behoeftes van toekomstige bewoners en gebruikers uitgewerkt  tot een definitief ontwerp. De verwachting is dat eind 2022 met de bouw kan worden gestart. De ambitie is dat in het voorjaar van 2024 bewoners hun nieuwe onderkomen kunnen betrekken. 

Aanvullende informatie

Philadelphia:

Philadelphia ondersteunt mensen met een beperking bij het leiden van hun eigen leven. Niet het leven dat wij voor hen bedenken,  maar hun eigen leven. Een gewoon leven. Dat doen we door zorg te bieden vanuit onze kernwaarden: liefde, lef en meesterschap. En de cliënt heeft de hoofdrol. 

De Alliantie:

Bij woningcorporatie de Alliantie geloven we dat iedereen mee moet kunnen doen met de samenleving. Dat is onze missie: mensen een thuis bieden, een plek die bijdraagt aan fijn wonen en leven! Daarom bouwen en beheren we sociale huurwoningen voor mensen met een bescheiden inkomen en zijn we er voor de middeninkomens. Ook helpen we kwetsbare mensen aan een woning.

Zenzo Maatschappelijk Vastgoed

Het motto van Zenzo is waar je leeft, waar je ontmoet. Als ontwikkelaars van maatschappelijk vastgoed geloven wij in de kracht van sociale contacten door toevallige ontmoetingen. Juist in onze huidige maatschappij waar eenzaamheid aan de orde van de dag is en verwacht wordt dat je steeds meer zelf de regie neemt. Met ons team van ondernemende en ervaren professionals pakken we projecten integraal aan, samen met de opdrachtgever en de betrokken organisaties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s