Meedenken over de inrichting

‘t Homerushuis wordt een fijne plek om te wonen en te werken. Het interieur speelt daarbij een belangrijke rol. De interieurarchitecten van Burobas gaan ons hiermee helpen. Om een goed interieurontwerp te maken moeten zij natuurlijk wel weten wat de bewoners en hun begeleiders dan mooi en fijn vinden en hoe zij de verschillende vertrekken precies willen gebruiken. Daarvoor zaten Bas en Susanne van Burobas vanmorgen voor het eerst bij elkaar met een flinke groep bewoners, ouders en begeleiders.

Het werd een leuke en interactieve bijeenkomst. Natuurlijk begonnen we met kennismaken. Hierna vertelden Susanne en Bas welke stappen we met elkaar nemen om tot een definitief ontwerp te komen. Dat is nog een heel traject van eerste ideeën, via een voorlopig ontwerp naar een definitief ontwerp. Om in de pas te lopen met de bouwplanning hebben we hier 6 weken de tijd voor. We gaan dus best snel nog een paar keer bij elkaar komen om tekeningen, filmpjes en materialen te zien en te voelen.

De deelnemers aan de bijeenkomst

Vandaag ging het vooral om wat de bewoners mooi vinden en wat de begeleiders nodig hebben om fijn te kunnen wonen en te werken. Susanne en Bas lieten steeds verschillende foto’s zien om er achter te komen wat wel en niet aansprak en stelden veel vragen over wat de bewoners in de verschillende ruimtes willen gaan doen en hoe begeleiders hierbij helpen. Zo ging het wonen in ‘t Homerushuis voor de toekomstige bewoners ook steeds meer leven.

Susanne en Bas gaan al die informatie nu samen met andere collega’s omzetten in de eerste ideeën voor de inrichting van hal, gangen, gemeenschappelijk ruimtes en werkruimtes. Die gaan we een volgende keer bekijken en bespreken. Susanne en Bas vertelden ook dat ze graag met ouders en bewoners meedenken over de inrichting van de eigen appartementen.

Het was een leuke ochtend en we kijken uit naar het vervolg! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s