Congres gehandicaptenzorg 2022

Het congres #InZo2022 werd gehouden op 27 juni 2022 en ging over innovatie in de gehandicaptenzorg; sociale innovaties en het gebruik van zorgtechnologie. Het was een fysiek congres. Je kon er workshops en lezingen volgen en er was een levendige belevingsmarkt waar allerlei innovaties te zien waren. Een klein deel van het congres kon je online volgen.

Conny Helder, minister voor langdurige zorg en sport, kwam zelf kijken naar de ervaringen met sociale en technologische innovaties en vertelde vanuit het ministerie van VWS hoe dat past in de gehandicaptenzorg van de toekomst.

Roel Wieringa, manager zorg en begeleiding van Philadelphia en Ton Bus, vader van toekomstige bewoner Sander hebben het congres bezocht en hebben zich laten inspireren door vele voorbeelden van sociale en technische innovaties. Ook veel geleerd uit ervaringen van anderen over hoe je samen met bewoners en hun naasten keuzes maakt en die vervolgens goed in gebruik neemt. Het werd een waardevolle dag!

Een digitale sfeerimpressie van de dag en de opnames van de livestream worden volgende week op deze website geplaatst: https://www.kennispleingehandicaptensector.nl/congresinzo2022

#InZo2022 was een congres van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in samenwerking met Academy Het Dorp en Vilans, kennisorganisatie voor zorg en ondersteuning.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s