In gesprek met de buren

De bewoners van ’t Homerushuis gaan gewoon meedoen in onze samenleving. Ze worden gewone buren in de buurt, net als ieder ander. Dat ze een matig verstandelijke beperking hebben doet er niet toe. Ook zij willen een steentje bijdragen aan een leuke en gezellige buurt. Daar gaan we wat voor doen!

Er komt een grote aparte ontmoetingsruimte op de begane grond van het gebouw. Hier kan de hele buurt gebruik van maken. We noemen deze plek “Homerusplace”. Maar wat gaan we daar dan bieden? Waar heeft de buurt behoefte aan? Weet je wat, we gaan het gewoon vragen!

Dus is het de hoogste tijd om elkaar ook te gaan ontmoeten in het Homerskwartier. We hebben uitnodigingen in de buurt rondgedeeld en ook via social media verspreid. En gisteren om 19:00 was het zover. Vol spanning stonden we op de bouwplaats met koffie, thee en koekjes te wachten of er buren zouden komen om mee te denken. En ja hoor, één voor één en in tweetal kwamen ze het terrein oplopen!

De buren bespreken ideeën voor Homerusplace

Eerst hebben we iedereen gevraagd wie we nog meer bij Homerusplace kunnen betrekken. Op een grote plattegrond van de wijk kon iedereen geeltjes en andere kleuren plakken met namen. En wat een waardevolle input hebben we gekregen! Van de moestuin tot alle huidige buurtinitiatieven en ondernemers uit de directe omgeving.

Daarna heeft iedereen ideeën aangedragen voor wat we allemaal in Homerusplace kunnen doen. Dit keer werden de geeltjes op een groot bord met de plattegrond van Homerusplace geplakt. Het werd weer een kleurrijke bedoening met ontzettend veel leuke ideeën: even kunnen zitten met een hapje, drankje, koffie, gebak, bordspelen, gamen, verjaardag vieren, enz., enz..

We gaan nu contact leggen met alle namen die we hebben doorgekregen en we gaan kijken hoe we invulling kunnen geven aan alle ideeën die we met z’n allen hebben opgeschreven. Het is een gezellige en nuttige bijeenkomst geworden. Heel veel dank voor iedereen die heeft meegedaan!

Wordt vervolgd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s