Eerste interieurontwerp enthousiast ontvangen

Vorige week was het zover, de interieurontwerpers Laura en Susanne van Burobas lieten hun eerste ideeën zien voor het interieur van ‘t Homerushuis. Een spannend moment voor zowel ontwerpers als de aanwezige bewoners, ouders en begeleiders. 

Het was geen makkelijke opgave voor Laura en Susanne. Voorop stond dat ‘t Homerushuis al bij binnenkomst een huiselijk gevoel moet geven en tegelijkertijd is het belangrijk dat gebruikte materialen en meubels duurzaam en makkelijk schoon te houden zijn. Ook belangrijk is dat iedereen makkelijk zijn weg kan vinden in het huis en iets van zichzelf kan laten zien in de gemeenschappelijke ruimtes. Hiernaast zijn er allerlei praktische vraagstukken zoals “hoe blijft de zorgtechnologie zo veel mogelijk uit zicht?”, “hoe groot worden kasten en bergingen?”, enz..

De basis van het ontwerp is dat iedere verdieping een eigen thema krijgt met eigen kleuren en materialen. Dat thema zie je dan terug in de gemeenschappelijke woonkamer en in de gang. Zo wordt de hele verdieping één geheel. Je herkent dan makkelijk op welke verdieping je bent. In de gang en in de gemeenschappelijke woonkamer komen ook kasten aan de wand waar je eigen spulletjes in kunt zetten. Zo wordt dit jouw eigen plek, samen met de ander bewoners op jouw verdieping.

De vier thema’s zijn Natuur, Muziek, Kunst en Sport. In de diapresentatie hieronder zie je hoe dit eruit kan komen te zien. Ook hadden Laura en Susanne materialen meegenomen als voorbeeld bij ieder thema. Zo konden we de materialen voelen en de kleuren goed zien. Hieronder kun je het hele ontwerp bekijken door steeds op de pijltjes links en recht te klikken.

 • Eerste interieurontwerp Homerushuis
 • Eerste interieurontwerp Homerushuis
 • Eerste interieurontwerp Homerushuis
 • Eerste interieurontwerp Homerushuis
 • Eerste interieurontwerp Homerushuis
 • Eerste interieurontwerp Homerushuis
 • Eerste interieurontwerp Homerushuis
 • Eerste interieurontwerp Homerushuis
 • Eerste interieurontwerp Homerushuis
 • Eerste interieurontwerp Homerushuis
 • Eerste interieurontwerp Homerushuis
 • Eerste interieurontwerp Homerushuis
 • Eerste interieurontwerp Homerushuis
 • Eerste interieurontwerp Homerushuis
 • Eerste interieurontwerp Homerushuis
 • Eerste interieurontwerp Homerushuis
 • Eerste interieurontwerp Homerushuis
 • Eerste interieurontwerp Homerushuis
 • Eerste interieurontwerp Homerushuis
 • Eerste interieurontwerp Homerushuis
 • Eerste interieurontwerp Homerushuis
 • Eerste interieurontwerp Homerushuis
 • Eerste interieurontwerp Homerushuis
 • Eerste interieurontwerp Homerushuis
 • Eerste interieurontwerp Homerushuis

Bewoners, ouders en begeleiders waren enthousiast over deze ideeën. Uit de reacties en discussies hebben Laura en Susanne weer verdere ideeën gekregen om dit eerste ontwerp verder uit te werken naar een definitief ontwerp. Ook hier kijken we weer naar uit! We hebben ook gesproken over de inrichting van de ontmoetingsruimte voor de hele buurt op de begane grond. Maar daarover later meer!