TON

Foto van Ton en zijn vrouw Monique aan het strand

Hoi, ik ben Ton, getrouwd met mijn vriendin Monique en alweer 22 jaar vader van Sander. Op dit project ben ik in de eerste plaats vader van Sander. Sander is één van de eerste vier bewoners van ‘t Homerushuis. Samen met hun ouders zijn we vanaf het prille begin bij het project betrokken. Dat is alweer 2 jaar geleden!

Ik was altijd de spreekbuis voor de vier ouderparen. Ik zit daarom in bijna alle werkgroepen van het project. Nu er steeds meer bewoners bijkomen zal dat gaan veranderen. We zijn altijd op zoek naar ouders, familie en vrienden die ook hun talent willen inzetten voor ’t Homerushuis!

Medezeggenschap hebben we nog niet formeel geregeld, maar bewoners, ouders, en Philadelphia zijn gelijke partners op het project. Dat is geen lege belofte. Op het project heb ik me altijd gelijkwaardig gevoeld aan begeleiders, management en directie. Ik krijg alle informatie die zij ook hebben en praat mee bij alle besluiten. Ik ben ook lid van de Familieraad van ’t Homerushuis en de Regionale Familieraad voor regio Amsterdam, Almere en ’t Gooi. Ik vind het leuk om daarover te vertellen als je vragen hebt.

Ik praat niet alleen mee, maar ik doe ook mee. Samen met Joost verzorg ik het maandblad Bruisend en ik verzorg deze website en de social media. We zitten op Facebook, Instagram en LinkedIn. Volg je ons daar al? Binnenkort gaan we starten met het kiezen en invoeren van Zorgtechnologie. Dit is een belangrijk onderdeel van de visie van ‘t Homerushuis. Op de website lees je er alles over (klik hier). Ik heb 30 jaar ervaring als interim-manager bij IT-bedrijven en -afdelingen. Die kennis gaat dan goed van pas komen.

Een groot deel van mijn tijd besteed ik aan ‘t Homerushuis. Daarnaast ben ik voetbalcoach bij Sportclub Only Friends. Sander speelt daar in de KNVB G-competitie namens Ajax. Hij heeft bij Only Friends nog veel meer sporten gedaan. Samen zaten we daar op kickboksen. Toen was hij nog klein…  Soms schrijf ik een verhaaltje over onze avonturen met Sander. Die kun je lezen op www.tonbus.online.