De Koekerij komt naar Homerusplace!

Op de begane grond van ‘t Homerushuis komt een aparte grote ontmoetingsruimte voor de hele buurt. We noemen deze plek “Homerusplace”. We hebben de buurt en de gemeente gevraagd wat we daar het beste konden bieden en het meest gehoorde antwoord was “een gezellige plek om even rustig te zitten met een lekker hapje en een drankje”. Dit wordt nu nog gemist in het Homeruskwartier en hier gaan we samen met De Koekerij invulling aan geven!

Stichting Philadelphia Zorg en De Koekerij hebben de intentie uitgesproken om verder samen op te trekken om van Homerusplace een fijne plek voor de hele buurt te maken. 

Collega's van De Koekerij aan het werk

Derrick van Putten is samen met zijn vrouw Joke initiatiefnemer van De Koekerij. Zij hebben al een vestiging aan De Kerkgracht 75 in Almere Haven.

Derrick: “Wij willen van Homerusplace een huiskamer voor de buurt maken. Een plek waar je gezellig kunt zitten en waar iedereen zich thuis voelt. Als je wilt verwennen wij je met een lekkere kop koffie, thee of een ander drankje met een vers gemaakt gebakje, koekje, broodje of ander klein hapje. We bieden in Homerusplace daarmee ook een plek waar mensen met een beperking zinvol werk kunnen vinden.”

Roel Wieringa is Manager Zorg en Begeleiding bij Philadelphia in Almere. Hij gaat er samen met zijn team voor zorgen dat de bewoners van ‘t Homerushuis een betekenisvol eigen leven krijgen, midden in de samenleving.

Roel: “De bewoners van ’t Homerushuis gaan gewoon meedoen in onze samenleving. Ze worden gewone buren in de buurt, net als ieder ander. Dat ze een matig verstandelijke beperking hebben doet er niet toe. Ook zij willen een steentje bijdragen aan een leuke en gezellige buurt. Dat doen we onder meer met Homerusplace. Overdag doen we dat samen met De Koekerij en ‘s avonds en in het weekeinde is de ruimte beschikbaar voor initiatieven uit de buurt. Denk daarbij aan workshops, kaart- of game-avonden, verjaardagen enz.”

Zitplekken van De Koekerij

Roel en Derrick werken nu samen met hun teams aan het verder concreet makken van deze plannen. Als eerste ook samen met een interieurarchitect om de ruimte geschikt te maken voor al deze ideeën.

We zijn heel blij met deze samenwerking! We gaan er vanuit dat we hiermee invulling kunnen geven aan alle ideeën die we uit de buurt hebben opgehaald!